Over Estar

Mijn naam is Esther van de Wall en ik ben psychiater met specialisatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik ben zowel in Zweden als Nederland geregistreerd als psychiater. Ik werk vanuit een holistisch perspectief. Ik benader de client vanuit de persoon waarbij de behoeften van de persoon centraal staan. Ik werk tevens integratief wat betekent dat ik verschillende therapievormen en behandelingswijzen gebruik wanneer ik met clienten werk.

Ik heb al van jongs af aan een fascinatie voor mensen en gedrag. Als bioloog met een PhD in de neurobiologie heb ik jarenlang als onderzoeker gewerkt bij de Rijksuniversiteit Groningen, Washington State University en Yeshiva University (VS). In mijn onderzoek heb ik onder meer gekeken heb naar de interactie tussen hormonen, hersenen en ons gedrag. Op een bepaald moment merkte ik dat ik mijn kennis graag wilde verbreden en besloot ik om geneeskunde te studeren. Mijn opleiding tot basisarts heb ik in Nederland gevolgd, mijn specialisatie tot Kinder-en jeugdpsychiater in Zweden.

Als psychiater heb ik me de laatste jaren verder toegelegd op behandeling van trauma en psychosomatische klachten. Ik heb verschillende therapievormen zoals Cognitieve gedragstherapie, Mindfullnes, Non Duale Therapie en Somatic Experience zowel bestudeerd als zelf ervaren.